Gebelik

25. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

25 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 25. haftasında bebeğin kilosu yaklaşık olarak 670 gr olur.

25 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebeliğin 25. haftasında anne karnı hamileliğini yansıtacak derecede şişmiş bir büyüklüğe ulaşmıştır.

25 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 25. haftasında bebek halen 6 aylıktır.

25 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 25. haftasında bebeğin saçlarının oluşmaya başlamasına bağlı olarak anne adayında mide bulantıları ortaya çıkabilir.

25. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

25 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 25. haftasında bebek hareketlerinin görülmesine devam eder. Özellikle bebeği en çok eğlendiren hareketlerinden biri olan göbek kordonu tutma hareketi sıkça rastlanan bir görüntüdür. Ayrıca bu görüntülerde bebeğin gülümseme, dil çıkarma ve eliyle yüzünü kavrama gibi hareketleri ile de karşılaşılabilir.

25 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebelikte 25. haftaya gelindiğinde bebeğin ağırlığı yaklaşık 670 gr olur.

25 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

Gebeliğin 25. haftasında bebeğin cinsiyeti belli olmuş olacaktır.

25 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 25. haftasında bebek artık büyük ölçüde gelişimin tamamlamış olup, Amerikan yasalarına göre bir birey olarak kabul edilmeye başlamıştır. Bu dönemde meydana gelebilecek erken doğum durumlarında henüz gelişimini tamamlamış bir akciğere sahip olmasa da tıbbı yardımlar sonrası yaşamını sürdürebilir.

Cildinin altındaki yağlanma sürse de bedeninin cılız görünümü sürmektedir. Ayrıca kalınlaşmaya devam eden cildin yüzeyinde halen kılcal damarlar gözükür ve bundan dolayı cilt rengi pembedir. Yüzündeki gelişim de önemli derecede tamamlanmış olup, burun delikleri bu haftadan itibaren açılmaya başlayacaktır. Bebeğin kalbi bu hafta içerisinde yaklaşık 150 atış yapar.

İlginizi Çekebilir!!!  34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Tüm duyuları çalışmaya başlamıştır ve yeni keşifler yapmayı sürdürür. Yüksek seslerde çeşitli tepkiler verebilir, rahatlatıcı müzikler dinlediğinde ise sakinleşir. Tatlı yenildiği zaman ise hareketlerinde hızlanma yaşandığı görülür. Göz kapakları ise bu hafta veya bir sonraki hafta açılmaya başlar. Kafatasının halen yumuşak yapıda olmasından dolayı beynindeki büyüme rahatlıkla devam eder. Ayrıca kafatasındaki bu yumuşaklık doğum sırasında da doğum kanalından çıkışını kolaylaştırır.

Doğum sonrası da yumuşak yapıda olmaya devam edecek olan kafatası zaman içerisinde sertleşir. Beyninin gelişmesi ile beraber sindirim fonksiyonlarının yerine getirebilme, düzenli nefes alıp verme ve vücut ısısını koruma gibi vücut görevleri de çalışmasını otomatik olarak yapar.

25 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebelikte 25. haftada da bebeğin sağlığı ve kendi sağlığınız adına beslenmeye dikkat etmelisiniz. Özellikle kalsiyum ve D vitamini bakımından eksiklik yaşanmamasına özen gösterilecek şekilde bir beslenme tablonuz bulunması gerekir.

25. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

25 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 25. haftasında bebeğin kasıklara ve karnın alt bölgesine yaptığı baskının sonucu olarak kasık sancıları oluşabilir.

25 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtaj yalnızca ilk 10 haftada isteğe bağlı olup, daha sonrasında sadece gebeliğin seyrini olumsuz etkileyebilecek bir hastalık olması halinde doktor kararı ile yapılabilir.

25 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 25. haftasında 25 cm büyüklüğüne ulaşan rahim yukarı göbek deliği hizasına çıkmayı sürdürür. Bu durum kaburga açılarında değişime sebep olacağı için göğüs bölgesinde genişlemeye ve hafif ağrılara neden olabilir. Ayrıca yine rahim büyümesi ve artan progesteron hormonu seviyesi nedeni ile mide ve bağırsaklarda baskı oluşur ve bu da sindirim sorunlarına yol açabilir.

Bu dönem içerisinde aşırı yorgunluk hissi oluşabilir. Karnın öne doğru büyüyerek ağırlaşması ve göğüslerin büyümesi sonucu bel ağrıları meydana gelebilir. Ayrıca gerekenin üzerinde bir kilo alımı yaşanması da bu bel ağrılarını tetikleyebilir. Fazla kilo alımı durumu yaşanması durumunda kilo kontrolüne başlanması gerekmektedir. Çünkü bu durum gebelik şekeri ve hipertansiyon gibi sorunlarla karşılaşılma riskini arttırabilir.

25 Haftalık Gebelik Yorumları

– Sabahları her kalktığımda nefes darlığı çekiyorum. Ancak bu duruma alıştım artık. Bir nebze de olsa düzeltebilmek için düzenli yürüyüşe başlayacağım.

– Bebeğim iyice hareketlenmeye başladı. O hareket ettikçe benim de içimi bir huzur kaplıyor.

– Artık bizi duyabiliyormuş. Biz de babasıyla beraber sürekli onunla konuşuyoruz.

25 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 25. haftasına gelindiğinde anne adayının karnı hamileliğin dışarıdan belli olabileceği seviyededir.

25 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 25. haftasında akıntı gelme ihtimali vardır. Kokusuz ve beyaz renkte olması durumunda zararsız olduğu bilinse de tersi bir halde gelmesi enfeksiyona sebebiyet verebilir. Bu enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde bebeğe ciddi zararlar verebileceği için hemen durum doktora bildirilmeli ve tedavisine başlanmalıdır.

İlginizi Çekebilir!!!  30. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

25 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 25. haftasında özellikle karnın büyümesinden dolayı gece uykularında bölünmeler yaşanabilir ve yatış pozisyonu ile ilgili sıkıntılara maruz kalınabilir. Bu süreçte sağlıklı ve rahat bir uyku çekmek adına dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.

Kalbe giden damarlara yapacağı baskıdan dolayı sırt üstü yatılmaması istenir. Ayrıca bu yatış pozisyonu dolaşım sisteminde bozukluklara, kan basıncında düşmelere, sindirim sistemi sorunlarına, basura ve bel ağrılarına da neden olabilir. Sırt üstünün yanı sıra yüz üstü yatılması da kesinlikle istenmeyen bir yatış pozisyonudur. Hamilelikte en çok uygun görülen yatış şekli özellikle sol taraf olmak üzere yana yatıştır. Sol tarafa yatmanın tercih edilmesindeki neden ise plasentaya daha fazla kan gitmesini sağlaması ve sindirim sisteminin sağlıklı şekilde çalışmaya devam etmesidir.

Uyuma esnasında bacaklar arasına yastık konulması rahat bir uykuyu sağlayabilir. Sırt üstü yatma alışkanlığı olanlar için ise sırt bölgesinin arkasına 45 derece bir açıyla yatmayı sağlayacak bir veya birden fazla yastık koymaları istenir. Fakat bu durumda da vücut ağırlığının sırtta değil sol omza doğru olmasına dikkat etmelisiniz.

25. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Sırta koyulan bu yastık veya yastıklar ile yatılması yaşanabilecek reflü sorunlarının da önüne geçmeye yardımcı olabilir. Ayrıca rahat bir uyku geçirmek adına akşam saatlerinde aşırı yemek yenmemeli ve gece sık idrara çıkmamak adına akşam saatlerinde sıvı tüketimi minimum seviyede tutulmalıdır.

Uyku öncesi hamilelik yogası yapılması ve sonrasında meditasyon yapılması da derin ve sakin bir uyku geçirmenize yardımcı olacaktır. Süte karşı alerjik bir durumu olmayanlar, yatmadan 1 saat önce sıcak süt içerek uykuya geçişlerini kolaylaştırabilir ve derin bir uyku uyuyabilirler. Süte duyarlı olanlar için ise 1 kase ılık yoğurt kullanmaları tavsiye edilir.

25 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebelikte 25. haftasına gelen bir anne adayının alması gereken kilonun yaklaşık 4-5 kg seviyesinde olması tavsiye edilir.

25 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 25. haftasında yapılacak doktor kontrollerinde bazı durumlarda gebelik şekeri tespiti için bazı testleri istenebilir. Ayrıca ultrason muayenelerine de zorunlu olmamak kaydıyla devam edilir.

25 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebelikte 25. haftasını geçiren bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiş olup dışarıdan gelen seslerin neredeyse tümünü duyabilecek seviyededir. Özellikle bu dönemde sakin müziklerin dinlenmesi bebekte rahatlamayı sağlar. Anne ve baba adayının da onunla konuşması doğum sonrası sesleri hatırlayabileceği için onların yanında rahatlamasına yardımcı olur.

25 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 25. haftasında bebeğin boyu büyükçe bir yeşil kabak büyüklüğüne denk olan 35-36 cm kadardır.

İlginizi Çekebilir!!!  Ektopik Gebelik Nedir?

25 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 25. haftasında iştah durumuna bağlı olarak aşermelere rastlanabilir. Her aşerilen yiyeceğin yenmesi önemli olsa da zararlı olabilecek bazı aşerilen yiyeceklere aynı ihtiyacı gidermeyi sağlayacak alternatifler bulunması gerekir.

25. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

25 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebelikte 25. haftada bebeğin büyümesi ve organlarda yaşanan sıkışmanın sonucu olarak nefes darlıkları yaşanabilir. Neredeyse çoğu anne adayında karşılaşılan bu durum, normal bir durum olarak değerlendirilir ve endişe yaratmamalıdır.

25 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebelikte 25. haftada görülebilecek durumlardan biri olan idrar yolu enfeksiyonunun yaşanması durumunda doktora bilgilendirme geçilmesi gerekmektedir. Erken doğum belirtileri arasında da yer alan bu durumun tedavisine zaman kaybetmeden başlanmalıdır. Genellikle kendisini idrar yapma esnasında yanma veya idrar çıkma isteğinde artış gibi belirtilerle gösterir.

25 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 25. haftasında da bebek ve anne sağlığı adına önemi yüksek olan vitaminlerin yeterli derecede alınması önemlidir. Özellikle bu dönemde D vitamini eksikliği yaşanmamasına dikkat edilmelidir. Vücut kendi kendine bu vitamini üretebilse de bu yeterli olmayacaktır.

Dışarıdan alınan D vitamini ise vücuda öncül haliyle alınır. Provitamin D olarak adlandırılan bu öncül hal, D vitaminine dönüştürülmelidir. Bunu sağlamak ise güneş ışınlarına maruz kalınması ile mümkündür. Hamileler için gün içerisinde 30 dakika boyunca doğrudan kol ve bacaklardan güneş alınması yeterli olacaktır.

25 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin ilk haftalarına kıyaslandığında baş ağrılarına daha az rastlandığı gözükür. Bazı anne adaylarında hiç olmayan bu durum, bazı anne adaylarında ise ara ara kendisini gösterebilir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5