Gebelik

32. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

32 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 32. haftasında bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,7 kg olur.

32 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebeliğin 32. haftasında anne karnı artık doğuma kadar sürecek büyümesini büyük ölçüde tamamlamış olur.

32 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 32. haftasına gelindiğinde bebek 8. ayına giriş yapmış olur.

32 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında etkileri azalan mide bulantıları bazı anne adaylarında ise ara ara kendisini gösterebilir.

32. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

32 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 32. haftasında yapılacak ultrason muayenelerindeki görüntülerde bebeğin tombullaşmış ve daha da uzamış olduğu görülecektir. Bu haftadan itibaren gerekmediği takdirde sık ultrason muayenesi istemeyecektir.

Ülkemizde hamilelik süresince yaklaşık olarak 11 veya 12 defa ultrason yapılırken, gelişmiş ülkelerde bu sayı 3 ile 6 arasında değişmektedir. Bunun sebebi ise ultrasonun bebeğe ulaştırdığı ışınların ve seslerin bebeğe zarar verip vermediğinin henüz kanıtlanmamasıdır.

32 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 32. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 1700 gr olur.

32 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

32 haftası geride kalmış gebeliklerde bebeğin cinsiyeti belli olmuş olacaktır.

32 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 32. haftasında bebeğin ilgisi artık tamamen dışarıdaki seslere yönelmiştir. Anne ve baba adaylarının seslerine oldukça alışan bebek, doğum sonrasında da bu sesleri duyar duymaz bir rahatlama yaşayacaktır. İşitme duyusunun yanı sıra tat alma duyusu da bir yetişkininki kadar gelişmiştir.

İlginizi Çekebilir!!!  Yerleşme Kanaması Nedir? Nasıl Olur?

Anne adayının yediği yiyeceklerin hoşuna gitmesi halinde vereceği tepkilerde gelişme yaşanır. Akciğerlerini dışında bütün organları gelişmiş haldedir ve işlevlerini kusursuz şekilde yerine getirir. Bu sebepten dolayı artık oluşabilecek erken doğum durumlarında neredeyse tüm bebekler hayatta kalabilir. Fakat 36. haftaya kadarki erken doğumlarda solunum için tıbbi yardım gerekebilir.

Boyundaki uzama ve cildindeki yağlanma devam etmektedir. Ayrıca ayak tırnaklarındaki uzama da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bu hafta itibarı ile bebek anne karnındaki zamanının yaklaşık olarak 3’te 2’sini uyuyarak geçirir. Yapılan araştırmaların sonucunda bebeklerin uykularında rüya görmesine dair yeteneklerinde gelişme olduğu gözlemlenmiştir. Kalp atış hızında yavaşlama başlamaktadır. Anne adayının kalp atışlarından etkilenmesinden dolayı, günlerin sakin geçirilmesi bu dönemde önemlidir.

32. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

32 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 32. haftasında da bebeğin sağlıklı gelişimi ve anne adayının enerji ihtiyacını karşılaması adına beslenmeye dikkat edilmesi çok önemlidir. Besinlerin öğünlere yayılması ile beraber 3 ana ve 3 ara öğün olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Sık sık ve az olarak besinlerin tüketilmesi gereken bu dönemde 2-2,5 litre su tüketilmesine de özen gösterilmelidir. Özellikle protein, vitamin, kalsiyum, mineral ve lif açısından zengin beslenmeye dikkat edilmelidir.

32 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında dokularda ve eklemlerde meydana gelen yumuşamaya veya gevşemeye bağlı olarak kasık sancıları meydana gelebilir.

32 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelik süresince isteğe bağlı kürtaj ilk 10 haftada yasal olarak mümkünken, bundan sonraki süreçte hamileliği olumsuz etkileyecek bir hastalığın tespiti halinde yalnızca doktor kararı ile yapılabilir.

32 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 32. haftasında rahmin tepe noktası, göbeği yaklaşık olarak 4-5 cm yukarısında durmaktadır. Kaburgaların esnemesine ve organları sıkıştırmaya sebebiyet veren bu durumdan dolayı nefes darlığı, mide yanması ve hazımsızlık gibi sorunlar oluşabilir. Rahimde yaşanan büyümeye bağlı olarak midede baskı oluşur ve bu da aşırı yeme isteğinde azalma yaratabilir. Oluşabilecek reflü sorunlarının önüne geçmek adına sık sık ve az yemek yenmesi gerekmektedir.

32 Haftalık Gebelik Yorumları

– Bu hafta içerisinde fıtık veya yırtık olarak düşündüğüm bir acı ile karşılaştım. Ancak bebeğimin karnıma dayanmasından kaynaklanıyormuş. Bunu duyunca biraz rahatladım ve hissettiğimde ufakça ittirerek pozisyon değiştirmesini sağlayarak ağrıyı yok etmeye çalıştım.

İlginizi Çekebilir!!!  Progesteron Testi ile Gebelik Anlaşılır mı?

– Artık uyku sorunlarım iyice artışa geçti. Her gece ya idrara çıkmak için ya da bebeğimin hareketlerinden kaynaklı uyanıyorum ve 2-3 saat boyunca uykuya geçemiyorum.

32. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

32 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 32. haftasında anne karnı oldukça büyümüş haldedir ve doğuma kadar devam edecek büyüklüğüne neredeyse ulaşmıştır.

32 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında da vajinal akıntıların görülmesi sürebilir. Bu akıntıların kansız ve kokusuz olması ve kaşıntı yaratmaması halinde zararsız olduğu ve normal kabul gördüğü bilinir.

32 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 32. haftasında rahmin idrar torbasına baskı yapması nedeniyle idrar kaçırmaları yaşanabilir. Bu nedenle tuvalet ihtiyacının hissedildiği anda giderilmesine dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra karnın büyümesinden dolayı uykuda da bölünmeler sıklaşabilir. Uykunun yeterli derecede alınamaması da yorgunluğa ve sinirlilik halinin oluşmasına neden olabilir.

Rahat bir uyku çekilmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Özellikle sakıncalı yatış pozisyonları olan sırt üstü ve sağ tarafa yatmadan kaçınılması gerekmektedir. Sırt üstü yatılması kalbe gitmekte olan ana damarda baskı oluşturabilirken, sağ tarafa yatılması ise toplardamarın sağ tarafta yer almasından dolayı kan dolaşımında sorun yaratabilir.

Tavsiye edilen en sağlıklı yatış pozisyonunun sol tarafa yatmak olduğu bilinir. Anne adayının kan dolaşımını daha sağlıklı yapabileceği bu pozisyondan bebeğin kan dolaşımı da olumlu etkilenir. Bununla beraber plasentaya da giden kan miktarının artmasını sağlayan bu pozisyon sindirim sisteminin işlevlerini daha sağlıklı yapmasını sağlar. Ayrıca sol tarafa yatarken sırta birkaç yastık koyularak bel ağrılarının önüne geçilebilir ve uykudayken sırt üstü pozisyona geçiş engellenebilir.

Bunların yanı sıra rahat bir uyku çekmek adına yatma saatleri düzene oturtulmalı, gün içerisinde uzun süreli uykular uyunmamalı, akşam yemeği mutlaka yenmeli ama aşırıya kaçılmamalı ve gece idrara çıkmada sıklığı azaltmak adına akşam saatlerinde sıvı tüketimi sınırlandırılmalıdır.

32 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 32. haftasına gelindiğinde hamileliğin ilk günlerinden itibaren alınmış olması gereken kilonun 11-12 kg olması tavsiye edilir.

32 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 32. haftasındaki doktor kontrollerinde bazı gerekli olan tetkiklerin tekrarı istenebilir. Şeker ile ilgili problemi olanlarda açlık veya tokluk kan şekeri ölçümü istenir. Bunun yanı sıra ultrason muayeneleri de istenildiği halde yapılabilse de bu dönemden sonra çok sık yapılmaması tavsiye edilir.

32. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

32 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebelikte 32. haftada bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiştir. Anne ve baba adaylarının seslerine iyice alışan bebek, doğum sonrası bu sesleri duyunca sakinleşmeye başlayacaktır.

İlginizi Çekebilir!!!  20. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

32 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 32. haftasında bebeğin boyu bir marul boyutuna denk olan 42-43 cm büyüklüğündedir.

32 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 32. haftası içerisinde rahimde oluşan büyümenin midede baskı oluşturmasından dolayı aşırı yeme eğilimi azalabilir ve bu nedenle aşerme durumlarında azalma görülebilir.

32 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında rahmin büyümesi ile beraber kaburgaların esnemesi ve organların sıkışması nedeni ile nefes darlıkları yaşanabilir.

32 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında idrarda bazı anormallikler ile kendisini belli edebilen idrar yolu enfeksiyonları meydana gelebilir. Düzenli bir şekilde gerçekleştirilen gebelik testlerinde de tespit edilebilen bu enfeksiyonlar erken doğuma hatta düşüğe sebep olabileceğinden dolayı zaman kaybedilmeden tedavi edilmelidir.

32 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 32. haftasında da bebeğin gelişiminde ve sağlığında rolü büyük olan vitaminlerin alınması sürmelidir. Özellikle C vitamininin plasenta gelişimine yaptığı katkılardan, vücut direncini arttırmasından ve bağırsak emilimini kolaylaştırmasından dolayı yeterli derecede alınması son derece önemlidir. Limon, greyfurt, lahana, karnabahar, patates ve çilek gibi C vitamini bakımından zengin gıdaların tüketilmesi istenir.

32 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 32. haftasında ilk 3 aylık döneme göre daha az karşılaşılan baş ağrılarının bu dönem içerisinde şiddetlenmesi durumunda doktora durum bilgilendirmesi yapılmalıdır.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5