Gebelik

35. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

35 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 35. haftasında bebek yaklaşık olarak 2,5 kg olur.

35 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 35. haftasında bebek 8 aylık olup, bu ayın da son haftasına gelmiş bulunmaktadır.

35 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 35. haftasında daha önceki haftalarda sıkça yaşanan mide bulantılarına daha nadir rastlanır. Doğum yaklaşması sebebiyle oluşabilecek kaygı durumları veya uyku problemlerine bağlı olarak meydana gelebilse de bu durum hakkında gelen fazla şikayet bulunmamaktadır.

35. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

35 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 35. haftasında bakılan ultrason görüntülerinde bebeğin amniyon sıvısını yutarak yaptığı solunum hareketleri görülebilir. Doğum sonrası annesinin memesini emebilmesine yardımcı olacak olan emme kaslarını parmak emme hareketiyle geliştirmeye çalıştırdığı da bu görüntülerde görülecektir.

Bu kasları halen geliştirme aşamasında olmasından dolayı da 35. haftadan önce doğan bebeklerin meme emmede zorlandıkları bilinir. Bu haftadaki ultrason muayenelerinde doktor bebeğin baş aşağı pozisyonunu alıp almadığını kontrol edecektir.

Dönmenin henüz gerçekleşmemesi halinde ise biraz daha bekleyebilir veya karnın üzerinden baş aşağı dönüşünü sağlayacak bir döndürme işlemi yapabilir. Ancak bu işlemin yapılması için doktorun deneyimli ve alanında uzman biri olması istenir. Bu işlemdeki başarı oranı 3’te 2 olup, yalnızca doktor onayı ile yapılabilir. Bunun yanı sıra baş aşağı pozisyona dönmesine yardımcı olacak şekilde yapılabilen bazı egzersizler de doktorunuz tarafından tavsiye edilebilir. Önermemesi halinde ise ona bunu sormanız istenir.

35 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 35. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 2500 gr olur.

35 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 35. haftasında bebek son derece gelişmiş olan bilinci ile beraber doğuma hazırlık yapmaktadır. Doğum esnasında anne karnından çıkışı kolaylaştırmak adına baş aşağı pozisyona geçmeye başlar. Ancak bu durum bazı bebeklerde birkaç hafta daha geç gerçekleşebilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Korpus Luteum Nedir? Korpus Luteum Ne İşe Yarar?

Baş aşağı pozisyonunu alan bebeğin yüzünün ise arkaya bakması istenir ve özellikle sezaryen doğumlarda bu durumun avantaj getirdiğine inanılır. Beyin ve sinir sistemleri tamamen gelişmiş olan bebeğin, beyin hücrelerindeki artış ise sürmektedir.

Lanugo adı verilen cildindeki ince tüylerin dökülmesi devam etmektedir. Vernix tabakası ise vücut ısısını kontrol etmeye ve bebeğin cildinin amniyon sıvısının asitli ortamından korumaya devam etmektedir. Bununla beraber bu tabakanın bir diğer işlevi de doğum esnasında bebeğin doğum kanalından geçişini kolaylaştırmaktır.

Doğal yapılan doğumlarda bebek hemen yıkanmaz ve Vernix tabakasının bir süre daha cildinde kalması sağlanır. Bu sayede bebeğin dış dünyaya ayak uydurduğu dönemde cildi nemli kalır ve beslenir. 12-24 saat içerisinde yapılacak yıkamalarda da bu tabakanın biraz daha vücutta kalacağı şekilde yıkama işlemi yapılır.

Sertleşmesini sürdüren kafatası kemikleri halen yumuşak yapıdadır. Henüz bir araya gelmemiş olan kafatası kemiklerinin aralarında ise fontanel olarak adlandırılan yumuşak dokular mevcuttur. Bu yumuşak bölgeye bıngıldak adı da verilir. Buradaki dokuların tam olarak kapanıp sertleşmesi bebeğin 1 veya 1,5 yaşında gelmesi ile gerçekleşir.

35 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 35. haftasında sağlıklı ve düzenli beslenmeye devam edilmelidir. Özellikle hamilelik sürecinin en önemli besin maddeleri arasında yer alan proteinin yeterli miktarda tüketilmesine özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra brokoli, havuç, lahana, greyfurt ve elma gibi sebze ve meyveler tüm öğünlerde tüketilerek çeşitlilik sağlanmalıdır.

Yulaf, çavdar ve tam buğday gibi besinlerin tüketilmesi ile de vücudun karbonhidrat ihtiyacı giderilmelidir. Ayrıca vücudun mineral ve vitamin ihtiyacı da yüksek seviyede sürmektedir. Bunların alınması gereken günlük miktarlarını mutlaka doktorunuzdan öğrenmelisiniz.

35 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 35. haftasında rahim ağzının açılmaya başladığının belirtisi olabilen kasık sancıları meydana gelebilir. Rahimdeki bu açılmalar doğum sancılarından haftalar önce de başlayabileceği için bu kasık sancıları doğum sancısının başlamasının belirtisi olarak tanımlanamaz. Endişe edilmemesi gereken ve olması beklenen bir durum olarak kabul görse de doktoru durumdan haberdar etmek sağlıklı bir doğum öncesi takibi için yararlı olacaktır.

35. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

35 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtaj yapılması ancak ilk 10 haftada isteğe bağlı gerçekleşebilir. Bu 10 haftanın sonrasında ise hamileliğe olumsuz etkisi olabilecek bir hastalığın tespiti halinde yalnızca doktor kararı ile kürtaj yapılabilir.

35 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 35. haftasında anne karnı iyiden iyiye büyümüş olur. Bu nedenle bazı endişeler oluşabilse de bu duygular doğum sonrası yerini sevince bırakacaktır. Çünkü doğumdan sonra karın kısa sürede eski haline gelecektir. Ancak bu esnada anne adaylarının da özen göstermesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir!!!  20. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Bunun yanı sıra rahmin çevresindeki kasların gerilmesi ve esnemesinden dolayı kasık ağrılarının yaşanması devam edebilir. Bu kasık ağrılarına ek olarak erken doğum belirtilerinden bir veya birkaçının da mevcut olması erken doğum belirtilerini arttıracağından dolayı bu durum derhal doktora bildirilmelidir.

35 Haftalık Gebelik Yorumları

– Bu hafta içerisinde artık çantamı hazırlamaya başladım. Evin her yerinde bebek eşyalarının olması da sürekli doğumu düşünmemi ve stres yapmamı beraberinde getiriyor.

– Rutin kontrollerimizi gerçekleştirdiğimiz bu hafta ile beraber hazırlıklarımız neredeyse tamam ve beklemeye geçtik.

35 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 35. haftasında anne karnı neredeyse patlayacakmış hissi yaratacak kadar büyümüştür. Özellikle bu dönemde karnın eski haline dönmesi ile ilgili bazı endişeler ortaya çıkabilir. Ancak karın doğum sonrası kısa sürede eski haline dönecektir.

Bu süreci hızlandırmak ve sağlıklı geçirmek adına da bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunların en önemlisi gebelik süresince fazla kilo alınmamasıdır. Ayrıca karın bölgesine doğal yağlardan veya bunlardan elde edilen karışım yağlardan sürülerek bu bölgenin nemlendirilmesi sağlanmalıdır. Doğumun ardından da doğum destekçisinin yardımıyla beraber lohusalık egzersizleri yapılmalıdır.

35 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 35. haftasında da akıntı şikayetleri birçok anne adayında devam eder. Hormonların vajina duvarına yaptığı etki nedeniyle oluşan bu akıntı, beyaz renkli ve kokusuz ise zararsızdır. Ancak başka bir renkte ve kokulu halde gelmesi vajinal enfeksiyon oluşturabileceği için durum doktora bildirilmeli enfeksiyon varsa zaman kaybetmeden tedavisi gerçekleştirilmelidir.

35. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

35 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 35. haftasında uyku problemleri, kilo artışı ve hareket kabiliyetinde azalma gibi sorunlar oluşabilir. Bu durumun ayak bilekleri ve eklemlerde şişme oluşturmasının önüne geçmek adına bir pozisyonda uzun süre kalmamaya ve sık sık pozisyon değiştirmeye dikkat edilmelidir. Bunun yanı sıra uyku problemlerinin de önüne geçilmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcuttur.

Gün içerisinde fazla hareketsiz kalmamaya ve mümkün olduğunca düzenli egzersizler ve yürüyüş yapmaya özen gösterilmelidir. Uyku düzene oturtulmalı, gün içerisindeki uykular kısa tutulmalıdır. Akşam yemeği mutlaka yenmeli ancak aşırıya kaçılmamalıdır. Gece idrar ihtiyacını azaltmak adına akşam saatlerindeki sıvı tüketimi sınırlandırılmalı ve sıvı ihtiyacı gündüz saatlerinde bolca karşılanmalıdır.

35 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 35. haftasına kadarki süreçte alınmış olması gereken kilo 12-13 kg aralığındadır.

35 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 35. haftası ile birlikte doktor kontrolleri haftada bir olacak şekilde sıklaştırılacaktır. Bu kontrollerde yapılacak muayenelerde doktor, rahim ağzının durumuna bakabilir ve açılıp açılmadığı kontrol edebilir.

35 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 35. haftasına gelindiğinde bebeğin işitme duyusu tamamen gelişmiştir. Bu dönemde hem anne adayının hem de baba adayının bebekle sık sık konuşmaları istenir. Onların seslerini ayırt etme becerisine sahip olan bebek, doğum sonrası anne ve babanın yanında sakinleşecektir.

İlginizi Çekebilir!!!  27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

35 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 35. haftasında bebeğin boyu bir kavun büyüklüğüne denk olan 46-47 cm’dir.

35. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

35 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 35. haftasında önceki haftalara göre aşerme durumlarında azalma yaşanması beklenir. Bazı anne adaylarında ise bu durum devam etse de bu çok sık gerçekleşmez.

35 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 35. haftasında rahmin büyümesi ile beraber diyaframın yukarıya doğru itilir ve bu da nefes darlığına sebep olabilir. Bebeğin bu dönemde aşağı inmesi halinde ise bu nefes darlıklarının görülme ihtimali azalır.

35 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin özellikle sonlarına yaklaştıkça ortaya çıkma ihtimali yükselen idrar yolu enfeksiyonları bu haftada da oluşabilir. İdrar yaparken kanama ve yanma hissinin yanı sık idrara çıkma isteği gibi belirtilerle kendisini gösterebilen bu enfeksiyonlar zaman kaybedilmeden tedavi edilmelidir. Tedavi edilmemesi durumunda erken doğuma hatta düşüğe sebebiyet verebilir.

35 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 35. haftasında da vücut, gelişen bebek için bolca vitamin ihtiyacını duymayı sürdürür. Bu ihtiyacın karşılanması adına alınması gereken dozları doktordan öğrenilmelidir.

35 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 35. haftasında ara ara kendisini gösterebilen baş ağrılarının yaşanması mümkündür. Bu ağrıları geçirmek adına doktorun da onayı ile birlikte bebeğe zararı olmayacak ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5