Gebelik

27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

27 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 27. haftasında bebeğin kilosu yaklaşık olarak 900 gr olur.

27 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebeliğin 27. haftasında anne karnı hamileliği belirtecek derecede büyümüştür.

27 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 27. haftasında bebek halen 6 aylık olup, bu ayın yani ikinci 3 aylık dönemin son haftasına girmiştir.

27 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 27. haftasında yaşanabilecek durumlar arasında mide bulantısı da bulunmaktadır. Her ağrı ve bulantıda endişeye kapılmamak gerekse de doktora en ufak bir durumun bile bilgilendirmesinin geçilmesi gebeliğin sağlıklı takibi açısından önemlidir.

27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

27 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 27. haftasında yapılacak ultrason muayenelerindeki görüntülerde bebek cılız görünümünü sürdürse de vücudunun orantılı olduğu gözlemlenir. Amniyon sıvısını yutması ile beraber yaptığı nefes alma hareketleri de ultrasonda görülebilir ve bu hareketler anne adayı tarafından hıçkırık olarak hissedilebilir.

27 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebelikte 27. haftaya gelindiğinde bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 900 gr’dır.

27 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

Gebeliğin 27. haftası içerisinde bebeğin cinsiyeti belli olmuş olacaktır.

27 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 27. haftası itibarı ile cildinin altındaki yağ dokusunun artışı daha hızlı olacaktır. Bunun yanı sıra organları etrafındaki yağlanma da sürmektedir. Cildinin yüzeyinde bulunan lanugo adı verilen ince tüyler, vücudu sıcak tutma görevini ciltte birikimi artan yağlara bırakmaya başlar.

İlginizi Çekebilir!!!  Rahim Filmi HSG Nedir? Nasıl Çekilir?

Duyularındaki gelişimi tamamlanmaya başlar. Göz kapaklarını yavaş yavaşa açıp kapamaya başlayan bebeğin gözleri ışığa karşı daha duyarlı hale gelmiş olur. Karın duvarından gelmekte olan parlak ışıklar karşısında göz kısma gibi tepkilerde bulunabilir. Seslere karşı olan duyarlılığında da artış devam etmekte olup anne adayı ile baba adayının seslerini ayırt etmeye başlayabilir.

Beynindeki büyüme ile doğru orantılı olarak başı da büyümeye devam eder. Beyninden sinir hücrelerine giden sinyallerin artmasından dolayı bebeğin bilinçli hareketlerinde de artış gözlemlenir. Yapılan bazı araştırmaların sonuçlarına göre bu dönem içerisinde bebeğin ilkel bir hafızasının oluştuğu belirtilir. Ayrıca yine bu araştırmalarda bebeğin devamlı duymakta olduğu dili veya şarkıları da bu hafızada depoladıkları sonucuna ulaşılmıştır. Bunların yanı sıra bebeğin kemiklerindeki kırmızı kan hücrelerinin de oluşumu sürmektedir.

27 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 27. haftasında da bebeğinizin ve kendinizin sağlığı adına beslenmeye dikkat etmek çok önemlidir. Bu dönemde özellikle A, B ve E vitaminlerinden zengin beslenilmesi gerekmektedir. Ancak bunların alınması gereken ölçüsü doktor kontrolü altında belirlenmeli ve gün içerisindeki öğünlere yayılmalıdır.

27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

27 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebelikte 27. haftada bebeğin büyümesi ile beraber rahim ağırlaşır ve bu durumların sonucu olarak kasık sancıları meydana gelebilir. Endişe edilmesi gereken bir durum olmasa da böyle bir durum yaşanması halinde doktorunuza durum haber verilmelidir.

27 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtaj yapılması anne adayının isteğine bağlı olarak ilk 10 haftada yapılabilir. Daha sonraki süreçte ise hamileliğin seyrini olumsuz etkileyebilecek bir hastalık tanısı konması durumunda yalnızca doktor tarafından böyle bir karar alınabilir.

27 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebelikte 27. haftada anne adayının kan damarlarında genişleyecek yer kalmamasından dolayı tansiyon yükseklikleri yaşanabilir. Ayrıca vücuttaki sıvı birikmesinden kaynaklı olarak dokularda şişlikler meydana gelebilir. Bu şişmeler bacak ve ellerde olabileceği gibi bilek dokularında da gözükebilir. Bunun sonucu olarak da kollar, eller ve boyun bölgesi üzerinde iğnelenme, uyuşma, karıncalanma ve sızlanma gibi hisler meydana getiren Karpal Tünel Sendromu oluşabilir.

27 Haftalık Gebelik Yorumları

– Bu hafta itibarıyla soğuk algınlığını atlattım ve karnımın sızısı geçti. En keyif aldığım haftalardan biriydi.

– Artık bebeğim de karnım da oldukça büyümüş halde. Bazı duygusal değişimler yaşasam da onun tekmelerini ve hareketlerini duydukça içim kıpır kıpır oluyor.

27 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 27. haftasında karın hamileliğin dışarıdan bakıldığında belirleyicisi olarak seviyede büyümüştür.

İlginizi Çekebilir!!!  8. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

27 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 27. haftasında görülebilecek durumlardan birisi de vajinal akıntıdır. Şeffaf ve kokusuz olması zararsız olacağını belirtse de farklı bir renkte ve kokulu gelmesi enfeksiyona sebebiyet verebilir. Bu enfeksiyonlar bebeğe zararlı sonuçlar verebileceği gibi erken doğuma da neden olabileceği için zaman kaybetmeden tedavi edilmelidir.

27 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 27. haftasında kan hacmindeki artıştan dolayı damarlarda baskı oluşabilir ve bu da varis sorunları meydana getirebilir. Varis sorununun önüne geçmek veya oluştuğu takdirde iyileştirmek adına bazı durumlara dikkat edilmelidir.

Yürüyüş yaparak kan dolaşımı hızlandırılmalı, varis çorapları giyilmeli, ayakta kalma süresi uzun tutulmamalı, kilo alımına dikkat edilmeli ve gün içerisinde bacaklar yükseğe kaldırılarak dinlenilmelidir. Ayrıca bu haftalarda erken doğuma sebebiyet verebileceği için strese karşı da dikkatli olunmalıdır. Özellikle bu haftalar itibarı yaşanan stres durumları genellikle iş ortamlarından kaynaklanmaktadır.

Gergin bir iş ortamınız olması bu riski arttıracağından dolayı bu haftalardan itibaren işten ayrılmanız veya doğum izni almanız tavsiye edilir. Ayrıca stresin önüne geçmek adına ağır işler yapılmamalı, öğünler atlanmamalı ve sigara dumanına maruz kalınabilecek yerlerde bulunulmamalıdır.

27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

27 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 27. haftasında hamileliğin başından itibaren alınmış olması gereken kilo 7,2 ile 9,9 kg arasındadır.

27 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 27. haftasında isteğe bağlı olarak ultrason muayenelerine devam edilebilir. Ayrıca normal dışı bir durum yaşanması halinde doktor bilgilendirilmeli ve gerekmesi halinde istenen testler yapılmalıdır.

27 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 27. haftasına gelindiğin bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiş olup dışarıdan gelen sesleri ayırt edecek seviyeye gelmiştir. Özellikle bu dönemde duyduğu dili ve şarkıları ilkel hafızasında tutabildiği yapılan araştırmalarca kanıtlanmıştır.

27 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 27. haftasında bebeğin boyu büyük bir karnabaharın büyüklüğüne denk olan 37-38 cm’dir.

27 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebelikte 27. haftada da yaşanabilecek iştah artışlarına bağlı olarak aşerme durumları oluşabilir. Aşerilen yiyeceğin tüketilmesi gebeliğin seyri açısından önemli olsa da bebeğe zararlı olacak besinlerin aşerilmesi halinde ona alternatif olup ihtiyacı giderecek gıdalar tercih edilmelidir. Buna örnek olarak tatlı aşerilmesi halinde kuru kayısı, kuru üzüm ve pekmez gibi doğal tatlıların tüketilmesi gösterilebilir.

27. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

27 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 27. haftası içerisinde rahimdeki büyümenin diyaframa yaptığı baskıdan dolayı nefes darlığı sorunları ile karşılaşılabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  14. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

27 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebelikte 27. haftada yanma hissi ve sık idrara çıkma gibi belirtiler ile kendisini gösterebilen idrar yolu enfeksiyonları meydana gelebilir. Erken doğum riskini arttırabilecek olan bu durumun görülmesi halinde zaman kaybetmeden doktora bildirilmeli ve tedavisine başlanmalıdır.

27 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebelikte 27. haftada da her hafta olduğu gibi gerekli olan vitaminler düzenli şekilde alınmaya devam edilmelidir. Bunun yanı sıra bu haftada en çok ihtiyaç duyulan vitaminlerden biri de B7 vitaminidir. Günde 30 mg alınması yeterli olacak bu vitamin, bebeğin hücre bölünme yaşadığı bu döneme faydasıyla bilinir.

Güzellik vitamini de olarak bilinen bu vitamin, saç, tırnak ve cilt sağlığında önemli rol oynamaktadır. Bu dönemde yeterli derecede B7 vitamini alınması doğum sonrası bebekte egzama, akne ve bazı cilt problemlerinin görülme olasılığını azaltacaktır. Bunun yanı sıra mide bulantısı ve halsizlik gibi bazı hamilelik belirtilerinin önüne geçmeye de yardımcı olur.

B7 vitaminin alınabileceği besinlere örnek olarak karnabahar, havuç, kepek ekmeği, yumurta, süt mahsulleri, fındık, tavuk, mantar, bezelye ve soya fasulyesi gösterilebilir.

27 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 27. haftasında ilk haftalara göre daha az olsa baş ağrıları görülebilir. Endişe edilmemesi gereken belirtilerden biri olsa da hamileliğin seyrinin sağlıklı olması açısından doktora bilgilendirme yapılmalıdır.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5