Gebelik

36. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

36 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 36. haftasında bebek yaklaşık 2,7 kg olur.

36 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 36. haftasında bebek 9. ayına girmiş olur.

36 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 36. haftasında mide bulantısı şikayetleri ilk haftalara göre oldukça az olacaktır hatta bazı anne adaylarında görülmemesi olasıdır.

36 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 36. haftasındaki ultrason görüntülerinde doktor, bebeğin bulunduğu pozisyonu, kalbini atım hızını, hareketlerini ve amniyon sıvısının seviyesini kontrol edecektir. Bu haftalar içerisinde bebeğin baş aşağı pozisyonda ve yüzünün annesinin arkasına bakacağı şekilde bulunması beklenmektedir. Ancak bazı bebeklerde yüzün sağ veya solda olması da mümkündür.

36. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Bebeğin baş aşağı pozisyonunu henüz almamış olması durumunda ise doktor bunu gerçekleştirmek adına bazı tavsiyelerde bulunabilir. İlk olarak kendisinin ve başka bir doğum uzmanının bebeği karnın üzerinden döndürme işlemini gerçekleştirebileceğini önerebilir. Her anne adayında uygulanması mümkün olmayan bu durum, acil sezaryen koşullarının sağlanabildiği bir yerde yapılmalıdır.

Bebeğin dönmeme ihtimali de bulunan bu işlem bazı riskleri de beraberinde taşır ve bu risklerin göze alınıp alınmayacağı doktor ve ailenin ortak kararı ile alınabilir. Bu işlemin yanı sıra doktorunuz bebeğin baş aşağı pozisyonuna yardımcı olması amacıyla bazı egzersiz hareketlerinin yapılmasını ve doğuma kadar hareketli olup, daha çok dikey pozisyonda durmanızı tavsiye edebilir.

36 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 36. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 2700 gr olur.

İlginizi Çekebilir!!!  31. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

36 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 36. haftasında sizinle beraber bebek de doğuma yaklaşıldığının farkındadır ve doğuma hazırlıklara başlamıştır. Büyük ihtimalle başının aşağıya döndürmüş ve pelvisin içine yerleştirmiş duruma gelip beklemeye geçmiştir. Boyundaki uzama sürerken, cildinin alt bölgesinin yanı sıra organlarının ve bazı kaslarının çevresi de yağlanmasını sürdürmektedir.

Sürfaktan üretimi sürse de akciğerlerindeki gelişim büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bundan dolayı bu haftalarda gerçekleşecek olası bir erken doğumda bebek, tıbbi yardıma ihtiyaç duymaksızın nefes alabilir. Ayrıca emme kaslarının da tamamen gelişmiş olacağından dolayı doğum sonrası annesinin memesini emmeye hazır haldedir.

Sindirim sistemi de hazır hale gelmiş durumdadır. Bu haftada bebeğin kalbi 110 ile 150 arası atım yapmaktadır. Boyu 20-25 cm, kalınlığı da 2-3 cm’ye ulaşmış olan plasenta, hamilelik süresi içerisinde bebeğin en değerli yapılarından biri olup doğumda 700-750 gr ağırlığında olacaktır. Erkek bebeklerde testislerin torbalarına inmesine bu hafta ile beraber iyice yaklaşılmıştır.

36 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 36. haftasında da meydana gelebilecek sorunlara karşı beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Oluşabilecek kabızlık ve gaz durumlarına karşı, lif bakımından zengin gıdaların ve içeceklerin tüketimi çok önemlidir. Ayrıca bolca su tüketilmesi de gereklidir. Sık sık fakat az yemek yenmesi, anne adayının ve bebeğin sağlığı açısından oldukça kritiktir.

36 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebelikte 36. haftada bebeğin baş aşağı pozisyonu almış olması halinde, buna bağlı olarak oluşan baskı sebebiyle kasık sancıları görülmesi mümkündür.

36 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtajın isteğe bağlı olarak yapılabilmesi ancak ilk 10 hafta içerisinde yasaldır. Bundan sonraki süreçte hamileliğin seyrini olumsuz etkileyebilecek bir hastalık tespiti durumunda doktor tarafından kürtaj yapılması kararı alınabilir.

36. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

36 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 36. haftasında anne karnında aşağı iniş olduğu fark edilecektir. Bunun sonucunda özellikle mide bölgesinde ve göğüs kemiklerinde rahatlama yaşandığı görülecektir. Ancak idrar torbasında da baskıyı arttıracaktır ve bu nedenle gün içerisinde idrara çıkma sıklığında artış olabilir ve kasık ağrıları oluşabilir.

Kilo alımında yavaşlama gerçekleşir ve birkaç hafta içerisinde de kilo vermiş olabilirsiniz. Ancak bunun tersi bir durumun yaşanması halinde, yani vücutta şişlik hissi olması durumunda gebeliğin yüksek tansiyonu olan preeklampsi riskine karşı doktora durum bildirilmelidir. Memelerde sertleşme yaşanmış olabilir ve sütle dolmuş olması beklenir.

36 Haftalık Gebelik Doğum Belirtileri Nelerdir?

Gebeliğin 36. haftasında doğumun başlama olasılığını göz önünde bulundurarak hazırlıklı olunması gerekir. Doğumun başladığını belirtisi olabilecek bazı durumlar vardır. Bunların en yaygın olanı yalancı kasılmalarda artıştır.

İlginizi Çekebilir!!!  Yumurtlamadan Kaç Gün Sonra İdrarda Gebelik Belli Olur?

Düzenli olarak kasılmalar başlayabilir ve 10-15 dakikada bir olacak şekilde ortaya çıkabilir. Bu düzenli kasılmaların sıklığında ve şiddetinde artış olabileceği gibi zamanında da bir artma meydana gelebilir. Ayrıca yürüme ve uzanma gibi eylemlerin yapılması sırasında kasılmaların şiddetlerinde artış gerçekleşebilir.

Kasık ağrılarının yanı sıra bazı belirtiler de doğuma işaret edebilir. Sırt ve karnın alt bölgesinde, yani kasıklarda regl sancısı benzeri ağrılar oluşabilir. Rahmin ağzındaki serviks adlı mukus tıkacının yumuşamasından dolayı kanamalar oluşabilir. Sık idrar çıkma isteği ve ishal gibi durumlar da meydana gelebilir. Bu belirtilerden bir veya daha fazlasının görülmesi durumunda kesinlikle doktorunuza durumu haber vermelisiniz.

36 Haftalık Gebelik Yorumları

– Kasılmalarım iyice artmaya başladı. Neredeyse her gün eşime doğuruyorum sanırım dedim.

– Rutin kontrolümüzü yaptırdık, hazırlıklarımızı tamamladık ve artık tamamen doğumu beklemeye geçtik.

36 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 36. haftasına gelindiğinde karın neredeyse büyümesini tamamlamış olup, aşağıya doğru inmeye başlaması beklenmektedir.

36 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 36. haftasında vajinal akıntılarda artma ve kalınlaşma görülmesi mümkündür. Rahim boyunun hassaslığından dolayı meydana geldiği tahmin edilen bu akıntıların renginin belirtilenlerin (pembe, kırmızı veya kahverengi) dışında bir renkte olması halinde doktora bildirilmesi gerekir.

36 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 36. haftasında yuva kurma içgüdüsünün ortaya çıkması mümkündür. Bu içgüdü, anne adayının durmaksızın doğum hazırlıkları ile ilgilenmesine sebep olur. Ayrıca evde sürekli değişiklik yapma isteği ve durmaksızın temizlik yapma isteği gibi durumlar oluşturabilir. Bu gibi durumlar doğumun başlamasına kadar sebep olabilecek kadar ağır işler olduğundan dolayı dikkatli olunması gerekir.

Son haftalarda bu içgüdünün ortaya çıkmasının önüne geçilmesi adına, doğum hazırlıklarının bu haftaya gelmeden önce bitirilmiş olması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra evin temizliği için de bir yardımcı tutabilir veya bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.

36. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

36 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebelikte 36. haftaya ulaşıldığında başlangıçtan itibaren alınmış olması tavsiye edilen kilo aralığı 12-13 kg olarak bilinir.

36 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 36. haftası içerisinde artık haftada bir yapılan doktor kontrolleri devam edecektir. Bu kontrollerde doktorunuz tansiyonunuzu ölçecek ve idrarınızda protein bulunup bulunmadığına dair testler yapacaktır. Bu işlemlerin yapılmasının sebebi, anne adayı ve bebek açısından riskleri barındıran olası bir preeklampsi yani gebeliğin yüksek tansiyonu durumunun tespitini yapabilmektir.

36 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 36. haftasına gelindiğinde bebeğin işitme duyusundaki gelişim çoktan tamamlanmış haldedir.

36 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 36. haftasında bebeğin boyu büyük bir marulun boyutuna denk olan 47-48 cm büyüklüğündedir.

İlginizi Çekebilir!!!  PCT Nedir? Ne İşe Yarar? Hamilelikte PCT Yüksekliği

36 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 36. haftasında aşerme durumlarında azalma olması muhtemeldir. Artık bütün odağın doğuma verilmesinden dolayı, iştah artışlarının görülme ihtimali de azalır ve aşermelerin görülmesi düşük olasılıktadır.

36. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

36 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 36. haftasında karnın birden aşağı inmesi beklenmektedir. Bunun sonucu olarak da mide yanması ve kaburga ağrılarının yanı sıra nefes darlığı şikayetlerinde de azalma olacaktır.

36 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemde idrarın koyulaşması ve ağrı yaratması gibi belirtiler ile kendisini gösteren idrar yolu enfeksiyonların yaşanması mümkündür. Bu enfeksiyonlar bebeğe ciddi zararlar verebileceği gibi erken doğuma veya düşüğe de neden olabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına doktora zaman kaybedilmeden haber verilmeli ve tedavisi gerçekleştirilmelidir.

36 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 36. haftasında tüm besin maddeleri gibi vitamin alınması da son derece önemlidir. Aşırıya kaçılmamasına dikkat edilmesi gereken bu vitaminlerin günlük alınması gereken miktarı doktorunuz ile konuşarak verilebilir.

36 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 36. haftasında baş ağrılarının görülme ihtimali ilk aylara göre daha azdır. Ancak bu dönemde görülmesi durumunda hafife alınmaması ve doktora haber verilmesi gerekmektedir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5