Gebelik

17. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

17 Haftalık Gebelikte Bebek Ne Durumdadır?

Gebeliğin 17. haftasında bebeğin hareketleri ultrasondan görülebilir. Parmak hareketleri, elleriyle gerçekleştirdiği kavrama hareketleri ve ellerinin kenetlenmesi gibi durumlar izlenebilir. Ayrıca kilo almada yaşadığı hızlanma sebebiyle yanaklı dolgunlaşmış ve bebeksi forma geçiş yapmıştır. Bu hafta itibarıyla tekmelere devam eder ve bu durum ultrasondan da görülebilir. Kaslarında yaşamış olduğu güçlenme nedeniyle bu tekmelerin şiddetinde de artış olduğu bilinir.

17 Haftalık Gebelikte Annede Vücut Değişimi Nasıl Olur?

Gebelikte 17. haftada karnın iyice şişmesinden dolayı denge merkezi hareket halindedir ve ayaktayken dengesiz hissetme durumları oluşabilir. Böyle durumlar yaşandığında düşmemek adına dikkatli olunmalıdır. Bu hafta içerisinde göz kurulukları da kendini gösterebilir.

Gözyaşı damlaları bu konuda çözüm olabilir. İkinci trimester döneminin başlangıcından itibaren süren iştahta artış durumu da devam etmektedir. Bu dönem içerisinde almanız gereken kilodan daha az aldıysanız kilo almaya, daha fazla kilo aldıysanız ise kilo almayı durdurmaya çalışabilirsiniz.

17. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

17 Haftalık Gebelik Doktor Muayenesi

Gebeliğin 17. haftasında doktorlar tarafından bazı anne adaylarının fetal DNA testi yaptırmaları istenebilir. Özellikle bu durum kromozom bozukluğuna sahip bir bebeği doğurma riski taşıyan anne adaylarından istenir. Günümüz içerisinde ikili, üçlü veya dörtlü test yerine yalnızca bu testin de yaptırılması gerçekleştirilebilir.,0

İlginizi Çekebilir!!!  9. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

17 Haftalık Gebelik Beslenme Tablosu

Gebeliğin 17. haftasında da hem anne adayının sağlığı hem de bebeğin sağlıklı gelişimi adına beslenmeye özen göstermek çok önemlidir. Besin değeri az olan veya hiç olmayan boş kalorili gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Et tüketiminin bırakılması halinde ise enerji ihtiyacının giderilmesi adına gereken kalori taze meyve, sebze veya bakliyat gibi kaliteli kaloriye sahip gıdalardan alınabilir.

17 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebelikte her hafta kullanımı önemli olan vitaminlerin bu hafta içerisinde de yeterli miktarda olacak şekilde kullanılmasına devam edilmelidir. Özellikle bu haftada doktorunuzun da onay vermesi halinde D vitamini takviyesi gerçekleştirilebilir.

Bebeğin kemik gelişiminde destekleyici rol oynayan bu vitamin, anne adayında da kalsiyum ve fosfat değerlerinde dengelenme sağlar. D vitamininin en doğal yoldan alınma şekli ise güneş ışınlarına maruz kalınmasıdır. Bunun yapılamaması durumunda D vitamini içerikli besinlerin tüketimi de gerçekleştirilebilir.

17 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 17. haftasında bebeğin derisinde değişimler sürer, yağlanmaya başlar ve ter bezleri gelişimin sürdürür. Oluşan bu yağlar bebeğin vücudu içerisinde ısı üretimini gerçekleştirerek onu sıcak tutmaya yarar. Bu hafta itibarıyla bebek kalsiyum depolamaya da başlayacaktır. Bu nedenle kalsiyum içeren besinlerin tüketimine devam edilmesi gerekmektedir.

17. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Kalp atışları artık beyni tarafından düzenlenen bebek artık daha sakin bir hal almıştır. Plasentadaki gelişim de devam etmektedir. Bebek bu hafta içerisinde artık sesleri duyabilir ve anne karnından yansıyan ışıkları hissedebilir. Vücut sistemlerinin kusursuz şekilde işlemeye devam ettiği bu dönemde bebek nefes alma denemelerine de devam etmektedir. Bebeğin meme bezleri ve uçları da oluşmaya başlar.

Kız bebeklerde yumurtalıklar milyonlarca sayıda oluşmaya devam etse de doğum sonrası bu sayının 1-2 milyona düşeceği bilinir. Erkeklerde prostat oluşumu ise bir sonraki hafta gerçekleşecektir. Gözleri de artık yerini almaya başlasa ve hareket halinde olsa da göz kapakları halen açılmamıştır.

Hamilelikte 17. Hafta Yaşananlar

Hamilelikte 17. haftaya gelindiğinde bebeğin cinsiyetinin öğrenilebilmesi en heyecan verici gelişme olarak bilinir. Özellikle bebeğin erkek olması durumunda cinsiyet tespiti daha kolay yapılabilir. Ancak bebeğin ultrasonda gözükmeyecek bir pozisyonda bulunması durumunda cinsiyet tespiti ileri ki haftalara sarkabilir. Bu durumun endişe verici bir yanı yoktur.

İlginizi Çekebilir!!!  7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Bebekte yaşanan gelişmelerin başlıca en önemlileri olarak ise, kafatasının yumuşak kıkırdak doku kıvamından kemik haline dönüşmeye başlaması ve göbek bağının güçlenip kalınlaşmaya başlamasıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 17. haftasına gelindiğinde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Özellikle bu haftalarda yaşanabilecek unutkanlık durumlarının önüne geçmek adına hatırlanması gerekenler veya yapılması gereken işler liste haline getirilip buzdolabı üstüne veya görülebilecek bir yere asılmalıdır. Meydana gelebilecek hamilelik alerjilerine karşı ise ev ve çarşaflar düzenli bir şekilde temizlenmeli, mümkünse bu işler için bir yardımcı tutulmalıdır.

Polenlerin kendisini çokça göstermeye başladığı bahar aylarında dışarıda uzun süre vakit geçirilmemesine de dikkat edilmelidir. Vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek yiyecekler tüketilmemelidir. Hayvanlara karşı alerjisi olanlar hayvanlardan uzak durmalılardır. Son olarak sigara içilen ortamlarda bulunulmamalıdır.

17 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Gebeliğin 17. haftasında da karşılaşılabilecek belirtiler mevcuttur. Özellikle ciltte yaşanan gerilmeden kaynaklı olarak göğüslerde veya karında kaşıntılar meydana gelebilir. Karnın şişmesi nedeniyle duruşun değişmesi ve bu sebeple de bel veya sırt ağırları oluşması da yaygın olarak karşılaşılan durumlardandır.

Midenin karın içerisinde yaşadığı sıkışmadan kaynaklı olarak ise yanma, hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca gebelik hormonlarının sebep olabileceği duygu değişimleri de önceki haftalara göre daha az olsa da halen ortaya çıkabilir.

Hamileliğin İlk Günlerinde Karın Şişer mi?

Hamileliğin 17. haftası itibarı ile şişmeye devam eden karın çıplak gözle bakıldığında hamile olunduğu anlaşılacak seviyeye gelmiştir. İleri ki haftalarda ise dışarıdan bakılınca da belli olacak seviyede şişmeye uğrayacaktır.

17. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

17 Haftalık Gebelik Testte Anlaşılır mı?

17. haftasına girilmiş olan gebelikler testlerde anlaşılacaktır.

17. Hafta Gebelikte Bebeğin Görüntüsü Nasıl Olur?

Gebeliğin 17. haftasına gelindiğinde bebek bir ayva büyüklüğüne denk olan 13-14 cm boyundadır ve ağırlığı yaklaşık olarak 140 gr’dır.

İlginizi Çekebilir!!!  Hamilelikte Ağızdan Kan Gelmesi

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir?

Beklenmekte olan adet gününde 7 ila 10 gün arası bir gecikme yaşanması durumunda hamile olabilme ihtimalinden bahsedilebilir. Yapılacak testler sonrasında bu durum kesin bir sonuca ulaştırılır.

Gebelik Hesaplama 2020

Gebelik hesaplamada kadın doğum uzmanların başlangıç günü olarak kabul ettiği gün son adet döneminin ilk günüdür. Bu günün üzerinden geçen süre hesaplanarak tahmini gebelik süresine ulaşılır. Yine o tarihten 3 ay öncesine gidilip 7 gün eklenmesi ile de tahmini olarak doğum yapılacak tarih hesaplanabilir. Sitemiz içerisinde yer alan Gebelik Hesaplama bölümünden detaylı sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Gebelik Testi Nasıl Anlaşılır?

İdrar yolu ile yapılan gebelik testlerinde test yapılan çubukta belirlenecek çizgilerin durumuna göre sonuç anlaşılır. Tek çizgi oluşması halinde negatif sonuç alındığı, çift çizgi oluşması halinde ise pozitif sonuç alındığı bilgisine ulaşılır. Kan yolu ile yapılan testlerde ise sonuç testin yapıldığı sağlık kuruluşu tarafından size iletilecektir.

Hamilelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılmalı?

Hamilelikte adet dönemi belirleyici rol oynadığından dolayı adet kanama düzeni göz önüne alınarak testin yapılması gereken zaman belirlenir. Düzenli adet görenlerin döllenmenin 2 hafta sonrasında testlerini yaptırmaları tavsiye edilir. Düzensiz adeti olanlarda ise bu süreç daha uzun sürebilir.

Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi midir?

Hamilelik belirtilerinin en yaygınlarından biri vajinal akıntıdır. Süt kıvamında ve beyaz renkte gelen bu akıntının normalden farklı olduğu kolayca anlaşılabilir. Kaşıntı veya yanma hissine de sebep verebilen bu akıntının şeffaf ve kokusuz halde gelmesi zararsız bir akıntı olduğunu gösterir. Farklı bir renkte ve kokulu olması durumunda ise enfeksiyonel bir durum oluşturabilir. Bu durumda bir doktora durum hemen bildirilmelidir.

Baş Ağrısı Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin belirtileri arasında baş ağrısı olduğu bilinse de tek başına hamilelik tespitinin yapılabileceği bir belirti olarak tanımlanamaz.

17. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Hamilelik Testi Fiyatı 2020

Hamilelik tespiti içi yapılan testlerin fiyatları test türüne göre farklı aralıklarda olabilir. Kanda yapılan testler 20-100 TL fiyat aralığında iken idrarda yapılan testler 3-5 TL aralığından başlayıp 15-20 TL fiyat aralığına kadar uzanabilir.

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin başlarında sıklıkla karşılaşılan bir durum olan mide yanması hamilelik belirtisi olarak nitelendirilebilir. Vücudun hamilelik boyunca uğradığı değişimler nedeniyle artarak devam edebilse de son evrelere yaklaştıkça etkileri azalarak kaybolmaya başlayacaktır.

Hamile Olup Olmadığımı Nasıl Anlarım?

Hamilelik belirtileri gösterseniz bile farklı nedenlerden kaynaklanabileceği ihtimalinden ötürü gebelik testlerinin yaptırılması net bir sonuç alınması adına tavsiye edilir.

Gebelik Testi Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik testleri yapılan testin türüne göre farklı zaman aralıklarında sonuçlanabilir. İdrarda yapılan testlerde sonuç 5 dakika içerisinde belli olabilir. Sağlık kuruluşları tarafından yapılan testlerin sonucu ise sağlık kuruluşunun bulunduğu yoğunluk durumuna bağlı olarak farklı sürelerde belli olabilir. Normal şartların olması durumunda ise kan testleri de yaklaşık 1 saat içerisinde sonuç verecektir.

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
1