Gebelik

7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

7 Haftalık Gebelikte Bebek Ne Durumdadır?

Gebeliğin 7.haftasında bebeğin gelişimine devam eden kol ve bacaklarından el ve ayakları oluşmaya başlar. Bu dönem içerisinde bebek hala embriyo halindedir. Kuyruk sokumu kemiğinin bir uzantısı olan küçük kuyruğu bu dönem içerisinde de halen bulunsa da kısa süre içerisinde kaybolur. Bir önceki haftaya göre bebek iki kat daha fazla büyümüştür ve büyüklüğü bir üzüm tanesi haline gelmiştir.

7 Haftalık Gebelikte Annede Vücut Değişimi Nasıl Olur?

Gebelikte 7. haftada duygusal iniş ve çıkışlar yaşanabilir. Yiyeceklere karşı aşırı can çekmesi ve tiksinme gibi durumlar yaşanabilir. Yorgunluk hissi de 7. haftaya girildiğinde hissedilen yaygın durumlardandır. Bunun sebebi ise bedende artan kan hacmi, progesteron hormonu seviyesinin yükselmesi ve embriyonun gelişmesi olarak bilinmektedir. Ayrıca daha önceki haftalarda yaşandığı gibi hamilelik hormonlarının sebebiyet verdiği bazı bulantılar gerçekleşebilir.

7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

7 Haftalık Gebelik Doktor Muayenesi

Gebelikte 7. hafta içerisine gelindiğinde yavaş yavaş detaylı doğum öncesi kontrolleri yaklaşmaktadır. Bu kontrollere hazırlıkların yapıldığı haftada doktorunuzun tavsiyelerine uyulmalı ve olağan dışı bir durumda kendisi bilgilendirilmelidir. Detaylı doğum öncesi kontrolleri öncesi doktorunuza iletmek istediğiniz tüm soruları ve hissettiklerinizi not almanız tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Adet Olacakmış Gibi Ağrı, Hamilelik Belirtisi midir?

Kullanmakta olduğunuz ilaçların listesi ve son regl tarihinizi de doktor kontrolü öncesi not etmelisiniz. Ayrıca doktorunuza yardımcı olmak adına ailenizde veya eşinizin ailesinde genetik bir hastalık var ise bunların da notu alınmalı ve kontrollere tamamen hazır hale gelinmelidir.

7 Haftalık Gebelik Beslenme Tablosu

Gebelikte bebeğin en fazla geliştiği dönemlerde olduğunuzdan ve bebeğin sizin yaptığınız veya yapmadığınız durumlardan direkt etkilendiği bir dönemde olduğunuzdan dolayı beslenmeye ve sağlıklı yaşamaya normalden daha çok önem verilmelidir. Gebeliğin öncesinden itibaren kullanılması tavsiye edilen folik asit bu dönem içerisinde de yetecek seviyede alınmaya devam edilmelidir.

7 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebelikte 7. haftaya gelindiğinde daha önceden de yeterli seviyede alınan vitaminlerin alınmasına devam edilmelidir.

7 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 7. haftası itibariyle bebekteki en büyük gelişim kafa bölgesinde olmuştur. Bunun sebebi ise dakika başına yaklaşık 100 yeni beyin hücresinin üretilmesidir. Bu dönem içerisinde bebeğin göz kapakları ve burun ucu oluşmuştur. Akciğerde de hızla kan hücresi üretilmeye devam eder. Ayrıca bu haftada sindirime yardımcı olması adına insülin hormonu üretimi de başlayacaktır.

Hamilelikte 7. Hafta Yaşananlar

Hamileliğin 7. haftasına gelindiğinde halen hamile olduğunuz tam olarak dışarıya yansımasa bile bu dönem içerisinde kilo almalar başlar ve pantolonların dar geldiği fark edilmeye başlanır. Cildinizde hamilelik hormonlarına karşı bazı reaksiyonlar oluşabilir fakat bu beklenen bir durumdur. Bebek açısından ise bu haftanın en önemli gelişmesi el ve ayaklarının oluşmaya başlamasıdır.

7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamileliğin 7. haftasında sürmekte olan mide bulantılarına karşı yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı, yeme düzeni sık sık ve az az olarak gerçekleştirilmeli, sabahları yataktan kalkmadan önce tuzlu kraker benzeri atıştırmalık alınmalı ve nane çayı tüketimine başlanmalıdır. Bu dönem içerisinde kusmalarda artış gözlemlenirse, oluşacak su kaybını önlemek adına hastaneye gidip serum verilmesi istenebilir. Serum, vücutta eksilen su ve mineralleri tekrar dengeye sokacaktır.

İlginizi Çekebilir!!!  Yumurtlamadan Kaç Gün Sonra İdrarda Gebelik Belli Olur?

Yorgunluk ve uyku hali hissedilen bu dönemde ise vücudun ihtiyaç duyduğu kadar dinlenmek ve uyumak son derece önemlidir. Aşerme denen bazı yiyeceklere karşı aşırı istekli olma durumu da artık başlangıç gösterebilir. Bu durum vitamin veya mineral eksikliğinden oluşabileceği gibi çevresinden yeteri ilgiyi göremeyenlerde de ilgiyi üstüne çekmek adına görülüyor olabilir. Ancak sebebi her ne olursa olsun aşerilen yiyecek bulunabilecek durumdaysa tüketilmelidir.

7 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Gebeliğin 7. haftasındaki belirtiler yorgunluk hissi, uyku hali, sık idrara çıkma isteği, hazımsızlık, kabızlık, gaz, şişkinlik hissi, aşerme ve baş ağrısı olarak bilinmektedir.

Hamileliğin İlk Günlerinde Karın Şişer mi?

Hamilelikte karın şişmesi yaklaşık olarak 16 veya 17. haftalara gelindiğinde çıplak gözle fark edilmeye başlanır. Dışarıdan belli olacak seviyedeki şişkinlik ise 20. haftadan sonra kendisini gösterecektir.

7 Haftalık Gebelik Testte Anlaşılır mı?

Gebelikte 7. haftaya gelindiyse yapılacak testlerde pozitif sonuç alınacaktır.

7. Hafta Gebelikte Bebeğin Görüntüsü Nasıl Olur?

Gebelikte 7.haftaya gelindiğinde bebek yaklaşık 10-13 mm boyundadır. Bu boyut yaklaşık olarak bir fasulye veya üzüm tanesi kadardır. Bebeğin ağırlığı ise 2 gr olarak bilinir.

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir?

Kadınlarda adet gününün en az 7 gün gecikmesi halinde hamile olma ihtimallerinden konuşulmaya başlanır. Bu gibi gecikmeler yapılacak testler ile kesin bir sonuca bağlanabilir.

7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Gebelik Hesaplama 2020

Gebelik hesaplamada uzmanlar başlangıç tarihi olarak son adet döneminin ilk gününü kabul ederler. Bu tarihten o anki zamana kadar geçen aralık ne kadar süredir hamile olabileceğinizi ortaya koymaktadır. Bebeğinizin tahmini olarak doğacağı tarihte bu ayın 3 ay öncesine gidilip 7 gün eklenerek bulunabilir. Örnek vermek gerekirse; 19 Mart’ta son adet dönemi başlayan birisi 3 ay öncesine yani aralık ayına giderek 19+7 işlemi sonucu 26 Aralık tarihini bebeğin tahmini olarak doğacağı tarih olarak hesaplayabilir. Sitemizde bulunan Gebelik Hesaplama bölümünden de detaylı olarak sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!!!  10. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Gebelik Testi Nasıl Anlaşılır?

Gebelik testleri yapılan testin türüne göre farklı yollarla anlaşılabilir. Kan testlerinde sağlık kuruluşlarından testin sonucu tarafınıza iletilecektir. İdrar yolu ile yapılan testlerde ise çubukta belirecek olan çizgiler sonucu belli eder. Çizginin tek olması sonucun negatif, çift olması ise pozitif olduğunu gösterir.

Hamilelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılmalı?

Hamilelik testlerinin yaptırılması için bazı durumlar vardır ve yapılacak test türüne göre yapılması gereken zamanlar değişiklik gösterebilir. Kan testi yaptıracaksanız döllenmeden sonra en az 4 gün geçmesi gerekmektedir. İdrar testi yaptırılması için ise döllenmeden sonra 10 ila 12 gün arası bir süre geçmesi gerekir.

Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin en önemli belirtileri arasında vajinal akıntı bulunmaktadır. Hamilelik döneminde östrojen hormonu salgısı artacağından dolayı kıvamı koyu ve beyaz renkli bir akıntı meydana gelebilir. Süt kıvamında ve beyaz renkte olan bu akıntının kokusuz ve şeffaf olduğunda zararsız olduğu bilinir. Farklı bir renkte ve kokulu bir halde gelmesi ise enfeksiyonel bir duruma işaret eder ve hemen doktora bildirilmesi gerekmektedir.

Baş Ağrısı Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin belirtileri arasında baş ağrısı da bulunmaktadır. Fakat tek başına baş ağrısı yaşanıyor olması hamileliğe yorulamaz.

7. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Hamilelik Testi Fiyatı 2020

Hamilelik testinin türüne ve yapıldığı yere göre fiyatında değişiklikler olabilir. Kan yoluyla yapılacak testlerin fiyatları 20-100 TL arasında değişkenlik gösterebilir. İdrar yoluyla yapılacak testler ise 3-5 TL aralığında başlayıp 15-20 TL aralığına kadar çıkabilir.

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi midir?

Hamilelikte bilinen belirtiler arasında mide yanması da bulunmaktadır. Özellikle hamileliğin başlangıç evrelerinde sıklıkla karşılaşılan bu durum vücutta meydana gelen değişimler sebebiyle zaman içerisinde artış gösterebilir. Hamileliğin sonlarına yaklaşıldığında ise etkileri yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacaktır.

Hamile Olup Olmadığımı Nasıl Anlarım?

Hamilelik tespiti için evinizde yapabileceğiniz idrar testleri veya sağlık kuruluşlarında yaptırabileceğiniz kan testleri mevcuttur.

Gebelik Testi Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik testleri türlerine göre farklı süreler içerisinde sonuç verebilir. Kan testleri yaptırılan sağlık kuruluşların yoğunluklarına göre farklı sürelerde sonuçlanabilir. Fakat normal durumlarda 1 saat içerisinde sonuç vermesi beklenmektedir. İdrar testleri ise yaptırıldıktan yaklaşık 5 dakika sonra sonuç verecektir.

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
1