Gebelik

26. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

26 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 26. haftasında bebeğin kilosu yaklaşık olarak 800 gr olur.

26 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebelikte 26. haftaya gelindiğinde anne adayının karnı hamile olduğunu belirtecek seviyede büyümüştür.

26 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 26. haftasına gelindiğinde bebek 6 aylık olur.

26 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasında mide bulantıları ilk haftalara kıyaslandığında daha az ortaya çıkmaktadır. Bebekte saçların oluşmasından dolayı ise ara sıra bulantılar meydana gelebilir.

26. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

26 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebelikte 26. haftada bakılan ultrason görüntülerinde bebeğin vücudunun oldukça orantılı olduğu gözlemlenir. Yerinin geniş olması ve kemikleri ile kaslarının gelişmesinden dolayı çok hareketli bir halde görülür. Ultrason sırasında uyur halde olması halinde onu uyandırmanın yolları doktorunuz tarafından size söylenecektir.

Genellikle bir parça çikolata yemenizi veya su içmenizi tavsiye eder. Ayrıca karnın biraz itilmesi ile veya ultrason cihazının yaydığı ses ve ışık dalgası ile de uyanabilir.

26 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebelikte 26. haftada bebek yaklaşık olarak 800 gr olur.

26 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasına gelindiğinde bebeğin cinsiyeti çok yüksek ihtimalle belli olmuş olacaktır.

26 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 26. haftasında kendisine özel bir uyku düzeni oluşacak olan bebek 20 dakika ile 2 saat arasında uyuyabilir. Bebeğin uyku durumunun sizinki ile paralel olmaması durumunda geceleri onun tekmeleri ile uyanabilme ihtimaliniz vardır.

İlginizi Çekebilir!!!  Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Gebeliğin ilk dönemlerine göre kalp atışlarında yavaşlama olur ve dakikada yaklaşık 150 atım yapar. Daha önceki haftalarda altındaki yüzeysel ve derin katmanları oluşan bebeğin cildi, bu hafta itibarıyla rengini almasını sağlayacak olan pigmentin üretimine başlar. Saçları da daha çok çıkmaya başlasa da henüz bir rengi yoktur. El ve ayak izleri belirginleşmeye başlamıştır. Ayrıca tırnakları, kaşları ve kirpiklerinin tamamlanması da sürmektedir.

Akciğer ve omurgadaki gelişimi büyük oranda tamamlanan bebek, erken doğum gibi bir durumun yaşanması durumunda tıbbı yardım ile beraber yaşayabilir. Bu haftaya gelindiğinde yaşamsal risk ihtimalinde azalma yaşanır. Daha önceki haftalarda görme duyusu gelişen ve gözlerini sağa sola oynatabilen bebeğin göz kapakları da bu hafta veya bir sonraki hafta açılacaktır.

Doğum esnasında tüm bebeklerin göz renkleri mavi olur ve asıl göz rengi doğumun 1 ay sonrasında belli olabilir. Bazı bebeklerde ise bu süre 6 ay veya 1 yılı bulabilir. Yeni doğmuş bir bebekle aynı beyin dalgalarına sahiptir ve bilinçli düşünceler sağlamaya yarayan beyin hücreleri gelişmiştir. Bunun sonucu olarak da ilkel bir hafızasının oluştuğu belirtilmektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre; bu dönemde bebeğe dinletilen konuşma dilinin, doğum sonrasında bebek tarafından daha rahat öğrendiği ve konuştuğu gözlemlenmiştir.

26 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 26. haftasında da kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için beslenmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle bu haftalarda balık tüketimine özen gösterilmelidir. Erken doğum riskini azalttığına dair bazı araştırma sonuçları bulunan balığın zengin mineral yapısı göze çarpar.

Demir, çinko, omega-3 ve B vitamini gibi değerleri içerisinde bulundurduğundan dolayı tüketilmesi oldukça faydalıdır. Ayrıca içerisinde bulundurduğu yağ oranının da düşük olması nedeniyle dengeli kilo almaya yardımcı olur. Balık tüketemeyen anne adayları ise omega-3 ihtiyacını ceviz yiyerek veya keten tohumu yağı tüketerek giderebilirler.

26. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

26 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 26. haftası kasık sancılarının oluşabildiği bir dönemdir. Bu bölgedeki bağlarda yaşanan gerilmenin sonucu olarak bu sancılar meydana gelebilir.

26 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelik süresi içerisinde kişinin kendi isteği ile kürtaj yaptırabilmesi ancak 10. haftaya kadar mümkündür. Bundan sonraki süreçte ise sadece gebeliği olumsuz anlamda etkileyebilecek bir hastalık tespiti durumunda doktor kararı ile kürtaj yapılabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Estrofem Nedir? Ne İşe Yarar

26 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 26. haftasında 26 cm büyüklüğüne ulaşmış olan rahim göbek deliği hizasına çıkmaya devam eder. Rahmin büyümesi ve progesteron hormonu seviyesinin artması nedeni ile mide ve bağırsak bölgesinde baskı oluşması sindirim sorunlarını beraberinde getirebilir. Bunun yanı sıra baş ve bel ağrıları, karın bölgesinde kaşıntı, varis ve hemoroit gibi sorunlar da devam edebilir.

26 Haftalık Gebelik Yorumları

– Doktorumuzun önerisi ile alışverişleri bu haftaya kadar bekletmiştik ve artık gerçekleştirmeye başladık. Bekletmemizin sebebi ise bebeğin bu haftadan sonra erken doğum durumlarında yaşama ihtimalinin yüksek olmasıymış.

– Artık çoraplarımı bile giyemeyecek kadar zorlanıyorum. Karnımdaki şişme iyice arttı. Ama bebeğimin bir tekmesi ile tekrar huzura erebiliyorum.

– Geceleri sürekli uyanmaya başladım. Bazen bebeğim beni tekmeleyerek uyandırıyor bazen de sanırım ben uyanınca o da uyanıyor. Alışmaya çalışıyorum bu duruma.

26 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 26. haftasında anne karnı hamile olunduğunu belli edecek kadar büyümüş haldedir.

26 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasında vajinal akıntılarda artışlar yaşanabilir. Erken doğum belirtileri arasında yer aldığı bilinse de tek başına son derece yetersiz bir belirtidir. Ancak kokulu ve şeffaf olmayan bir halde gelmesi enfeksiyon yaratabileceği için durum doktora bildirilmeli ve tedavi edilmelidir. Tedavi edilmemesi bebekte ciddi zararlara yol açabilir.

26. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

26 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 26. haftasında en çok karşılaşılan durumlardan biri kramplardır. Uykudan uyandırabilecek kadar şiddetli olabilecek bu krampların önüne geçmek adına bazı durumlara dikkat edilmelidir. Doktorun onayı ile beraber kalsiyum ve magnezyum takviyesine gidilmelidir.

Gün içerisinde ayakların havaya kaldırılması ile bacaklardaki kan dolaşımının dengelenmesi sağlanmalıdır. Ayrıca bacakları esnetmeye yarayan başta hamilelik yogası olmak üzere egzersizler yapılmalıdır.

26 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 26. haftasına gelindiğinde hamilelik öncesi kilodan en fazla 7-8 kg alınmış olması uygun olarak görülür.

26 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 26. haftasında doktor ile irtibatta kalınmaya devam edilip anormal bir durum oluşması halinde haberdar edilmelidir. Gerekli muayeneler gerçekleştirilip, tedaviler yapılmalıdır. Ayrıca bu dönemde de isteğe bağlı olarak ultrason muayeneleri yapılmaya devam edilir.

26 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebelikte 26. haftaya gelindiğinde bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiştir. Özellikle bazı araştırmaların sonucu olarak bebeğin bu dönem içerisinde dinlediği dili, doğum sonrası daha rahat bir şekilde öğrendiği ve konuşmaya başladığı gözlemlenmiştir.

İlginizi Çekebilir!!!  18. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

26 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 26. haftasında bebeğin boyu büyük bir su kabağına denk olan 36-37 cm büyüklüğündedir.

26 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebelikte 26. hafta içerisinde de aşermeler meydana gelebilir. Aşerilen yiyeceğin tüketilmesi ne kadar önemli olsa da bebeğe zararı olabilecek şeylerin yenmesinde dikkatli olunmalıdır. Tatlı türü bir yiyeceğin aşerilmesi halinde doğal tatlılar olan pekmez, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi gıdalar tüketilebilir.

26 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasında rahimde yaşanan büyüme ve diyaframa yaptığı baskı sebebi ile nefes darlıkları ile karşılaşılabilir.

26. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

26 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasında kendisini idrar yapma sırasında yanma veya sık idrara çıkma gibi belirtilerle gösteren idrar yolu enfeksiyonları yaşanabilir. Bu durum tedavi edilmediği takdirde bebeğe türlü zararlar verebileceği gibi erken doğuma da sebep olabileceğinden dolayı durum doktora bildirilmeli ve tedavisine hemen başlanmalıdır.

26 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 26. haftasında da sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmede önemli rolü olan vitaminlerin yeterli derecede alınması önemlidir. Özellikle B vitamini ihtiyacını karşılamak adına balık tüketilmesi tavsiye edilir.

26 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 26. haftasında baş ağrılarında artış yaşanabilir. Buna çözüm olarak alın bölgesine soğuk ve nemli bir bez konulabilir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5