Sahurda karbonhidrat yüklemesi yapmayın

Ramazan ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde, uzmanlar sahurda karbonhidrat içerikli yiyeceklerin fazla tüketilmemesini tavsiye ediyorlar. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde ki uzman doktorlar, aç kalınan süreler boyunca sahurda yenen yemeklerin rahatsız etmeyecek yiyecekler olmasının önemini vurguluyorlar.
KALP HASTALARI DİKKAT ETMELİ
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde ki Beslenme ve Diyetik uzmanı olan Vildan Vural, sahurda yenilen makarna, pilav ve aşırı yağlı yemeklerin kalp hastalıklarını tetikleyeceğini söylüyor. Beslenme ve Diyetik uzmanı, on bir ayın sultanı Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. Yaz aylarının başına denk gelen 2019 Ramazan ayında susuz kalmamanın çok önemli olduğunu ve iftardan sahura kadar olan zaman diliminde bol bol su tüketilmesi gerektiğini önemle vurguluyor.
Yaklaşık 17 saat aç kalındığından, oruç tutacak olanların kesinlikle sahur yapmadan orucu niyet etmemeleri gerektiğini söylüyor. Akşam iftar açıldıktan sonra sahura kadar olan zamanda mutlaka bir ara öğün yapılması gerektiği ve bu ara öğünün normal günlük beslenmedeki 3 öğünü dengeleyeceğini savunuyor.
SAHURDA ABARTIYA KAÇMAYIN
Geleneksel iftar yemeklerinde Türk halkı olarak ağır ve çok çeşitli yemeler yapılıyor. Vildan Vural, iftar yemeklerinde abartıya kaçmadan ağır yemeklerden sadece tadımlar yapılması gerektiğini ve sahura kadar bol bol sıvı tüketilmesinin önemini ısrarla belirtiyor. Günlük olarak yaklaşık iki litre suyun içilmesi gerektiğini fakat Ramazan ayında bu su tüketiminin biraz daha azalacağının farkında olan Beslenme ve Diyetik Uzmanı, 1 ya da bir buçuk litre su tüketiminin de vücut için yeterli olacağını savunuyor. Ramazan ayında sofralara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyetik Uzmanı Vildan Vural, pilav, makarna ve çok yağlı yemeklerin fazla tüketilmesine karşı çıkıyor